Sadržaj:

Mora li žica za uzemljenje biti bakrena?
Mora li žica za uzemljenje biti bakrena?

Video: Mora li žica za uzemljenje biti bakrena?

Video: Mora li žica za uzemljenje biti bakrena?
Video: OVO JE NENORMALNO VREME, ŠTA MOŽEMO ČINITI (Prota DŽEFRI KORZ), Vesna Biorac 2024, Svibanj
Anonim

Ogoljen bakar je najčešće korištena vrsta bakrene žice i često se naziva općim izrazom „ žica za uzemljenje .” To čini ne imati bilo koju vrstu zaštitnog premaza, međutim, nedostatak izolacije dopušta da se ogoli bakar do imati najbolja svojstva vodljivosti. Kao baza, žica sadržano unutar djeluje kao a tlo.

Također se postavlja pitanje može li se bilo koja žica koristiti kao žica za uzemljenje?

tip - da, ali najbolje je koristiti višestruke niti bez kisika žica to je trebalo biti korišteni u audio sustavu automobila kako bi se spriječile smetnje i korozija. također, puno je lakše rješavati jer je mnogo fleksibilniji nego čvrst žica.

Također znate, je li bakrena žica uzemljena žica? The bakrene žice naziva se podna žica jer je povezan sa Zemlja bilo izravno ili putem nekog drugog uzemljenog dirigent.

Slično se može pitati, mora li žica za uzemljenje biti gola?

Žice za uzemljenje su dobro ogoljen jer su (ili bi barem trebali biti) već utemeljeni. Svi ostali žice potrebno ih je prekriti izolacijskim materijalom kako se ne bi spojili tlo i prekidanje vašeg signala.

Što učiniti ako nema uzemljene žice?

Ako kutija nije uzemljena, imate dva izbora:

  1. Uzemljite kutiju. To bi značilo da se nova žica vrati na ploču (moglo bi biti goli bakar, ali ako radite, možda bi bilo bolje samo provući novu žicu - 14/3 bi bilo najbolje), što bi moglo značiti otvaranje suhozida.
  2. Ožičite ventilator bez mase.

Preporučeni: