Što je retrovizor protiv odsjaja?
Što je retrovizor protiv odsjaja?

Video: Što je retrovizor protiv odsjaja?

Video: Što je retrovizor protiv odsjaja?
Video: Oslobođenje Beograda #Retrovizor 2024, Svibanj
Anonim

Anti - blještavilo

Prizmatičan straga - ogledalo -ponekad se naziva "dan/noć ogledalo "-može se nagnuti za smanjenje svjetline i blještavilo svjetla, uglavnom za duga svjetla vozila iza kojih bi se inače noću reflektirala izravno u oči vozača.

Također znate, kako radi retrovizor protiv odsjaja?

Prednja staklena površina retrovizor reflektira samo oko četiri posto dolazne svjetlosti. Po danu, posrebreni stražnji dio retrovizor odražava prizor iza vas, a neki se reflektiraju od stakla sprijeda i dalje. Noću vam se zjenice šire pa ste osjetljiviji na razinu svjetla.

Može se također zapitati, koji je prekidač na retrovizoru? Zaista je prilično jednostavno. Vaše retrovizor staklo zapravo nije ravno - to je stakleni klin koji je s jednog kraja deblji od drugog. Kada okrenete sklopka pri dnu retrovizor , klin se pomiče. Ovo mijenja način na koji svjetlost prolazi kroz njega i kako se reflektira natrag.

Jednostavno, kako mogu smanjiti odsjaj na retrovizoru?

Za blještavilo dolazi iz vašeg retrovizor , rješenje je jednostavno kao prebacivanje iz dnevnog načina vožnje u noćni način rada. Na ručnim modelima na dnu se nalazi prekidač koji mijenja kut reflektirajuće podloge unutar kućišta. Modeli s pogonom imaju gumb koji radi istu stvar.

Je li protivzakonito voziti bez retrovizora?

To znači da legalno možete voziti vaš auto dok dva od tri ogledala su još uvijek funkcionalni i cjeloviti. No, iako bi moglo biti legalno, nije osobito sigurno. Vrlo je teško dobiti dobar pregled prometa na suvozačevu stranu vašeg automobila s vozačevog sjedala bez pogled sa strane ogledalo.

Preporučeni: