Može li se kuglasti ventil postaviti naopako?
Može li se kuglasti ventil postaviti naopako?

Video: Može li se kuglasti ventil postaviti naopako?

Video: Može li se kuglasti ventil postaviti naopako?
Video: How to make a non-return valve-Kako napraviti nepovratni ventil-Как сделать обратный клапан 2024, Svibanj
Anonim

The ventil treba zavariti na liniju s diskom u potpuno zatvorenom položaju. The ventil može biti instaliran u drugim smjerovima, ali svako odstupanje od vertikale je kompromis. Instalacija naopako ne preporučuje se jer limenka uzrokovati nakupljanje prljavštine u poklopcu motora.

Slijedom toga, je li važno na koji način je ugrađen kuglasti ventil?

Ukratko: a lopta je okrugla pa smjer čini Ne materija . Ako je a ventil mora biti instaliran u određenom smjer je trebao imati strijelu bačenu u tijelo koja pokazuje smjer protoka.

Također znate, koji je smjer otvoren na kuglastom ventilu? Kad je ručka a kuglasti ventil je paralelna s ventil ili cijev, to je otvorena . Kad je okomito, zatvoreno je.

Također je postavljeno pitanje mogu li se zaporni ventili postaviti naopako?

Iako zaporni ventili može biti montiran u različitim smjerovima oko cjevovoda, poželjna je orijentacija s okomitom osovinom. Instalacija naopako se ne preporučuje. Pravilna montaža bitna je za bilo koju izvedbu ventil . Instalirati the ventil na prirubnicu spojne cijevi pomoću odgovarajuće veličine vijka.

Mogu li se leptir ventili postaviti naopako?

Odgovor je ne. Razlog je vrlo jednostavan. The leptir ventil može igraju brtveću ulogu sa ventil brtva sjedala i ventil osovinski dio pakiranja.

Preporučeni: