Možete li postaviti leptir ventil naopako?
Možete li postaviti leptir ventil naopako?

Video: Možete li postaviti leptir ventil naopako?

Video: Možete li postaviti leptir ventil naopako?
Video: Neel 51 Trimaran Atlantic Crossing, ARC Regatta - Ep.4/5 2024, Svibanj
Anonim

Limenka the leptir ventil biti instaliran naopako ? Odgovor je ne. Prije montaža , unutrašnjost cjevovoda unutar leptir ventil tijelo treba očistiti kako bi se osiguralo da je prostor za protok medija čist i bez nečistoća. Disk se ne može zatvoriti dok to je očišćen.

Sukladno tome, imaju li leptir ventili smjer protoka?

The leptir ventili su dvosmjerne ali imati preferirani smjer protoka . Snažno se preporučuje instaliranje ventili u preferiranom smjer strujanja , jer će produžiti ventila životni vijek i također će smanjiti radni moment.

Osim gore navedenog, zahtijevaju li leptirasti ventili brtve? Instaliranje a Leptir ventil - Što ti Potreba Čak i napolitan stil ventili zahtijevaju 2 prirubnice. To će omogućiti da se okolni cjevovod dobro spoji s leptir ventil . Najviše leptir ventili do ne zahtijevaju ekstra brtve.

Osim toga, kako mogu znati je li moj leptir ventil otvoren ili zatvoren?

Da bi reci ako the ventil je otvoren ili zatvoren , opće pravilo je, ako ručica je prebačena 90 stupnjeva na protok, isključena je. Kao što možete vidjeti iz gornjeg dijagrama, ako ručica je u skladu s putanjom protoka, uključena je. Jednostavan.

Koja je svrha leptir ventila?

A leptir ventil je četvrtina okreta ventil koristi se za regulaciju protoka. Metalni disk u tijelu ventil je postavljen okomito na protok u zatvorenom položaju i zakrenut za četvrtinu zavoja kako bi bio paralelan s protokom u potpuno otvorenom položaju. Među rotacije omogućuju regulaciju protoka tekućine.

Preporučeni: