Kako odmrznuti ventil za vodu?
Kako odmrznuti ventil za vodu?

Video: Kako odmrznuti ventil za vodu?

Video: Kako odmrznuti ventil za vodu?
Video: termostatski ventil - kako radi 2024, Svibanj
Anonim

Pokušajte okrenuti ventil rukom nakon što ste nekoliko puta kucnuli. Ako osjetite kako se olabavio, dodajte još malo ulja, dodirnite i okrenite. Isperite i ponavljajte dok se potpuno ne otvori. Koristite sušilo za kosu za zagrijavanje ventil tijelo za otapanje nakupljenog prljavštine i prljavštine koja se stvrdnula u ljepilo.

Slično tome, kako popustiti zaplijenjenu slavinu?

Pokušajte okretati ručku u oba smjera jer to često može popustiti the zaplijenjen dio. Raspršite ulje koje prodire niz osovinu i mjesto gdje se nalazi matica. Ako stane tapnite ručka se i dalje neće pomicati, a zatim uklonite maticu uvodnice odgovarajućim ključem, to će se okrenuti u smjeru kazaljke na satu.

Osim toga, kako znate je li ventil za vodu otvoren ili zatvoren? Kada drška loptice ventil je paralelna s ventil ili cijev, to je otvorena . Kada to je okomito, to je zatvoreno . To olakšava znati ako lopta ventil je otvoren ili zatvoren , samo gledajući ga. Lopta ventil ispod je u otvorena položaj.

Štoviše, kako isključiti opskrbu vodom?

Do ugasiti the opskrba vodom , skretanje ventil u smjeru kazaljke na satu za zatvaranje. Do skretanje the voda natrag, jednostavno skretanje ventil u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Skretanje to na i isključeno polako, nikada ne forsirajte. ako previše zategnete ili upotrijebite prekomjernu silu za aktiviranje zaporne slavine, možete je oštetiti.

Gdje je ventil za zatvaranje vode?

Ovaj ventil obično je u podrumu ili na vanjskom zidu u pomoćnom dijelu kuće. Glavni zaporni ventil omogućuje puni protok voda kroz cijev kad je otvorena. Okretanje isključeno ovaj ventil (okretanjem u smjeru kazaljke na satu) reže isključeno the voda opskrba cijele kuće.

Preporučeni: