Kako znate je li ventil kotla otvoren ili zatvoren?
Kako znate je li ventil kotla otvoren ili zatvoren?

Video: Kako znate je li ventil kotla otvoren ili zatvoren?

Video: Kako znate je li ventil kotla otvoren ili zatvoren?
Video: Почему нельзя использовать краны для жидкости на газ? 2024, Travanj
Anonim

Kada drška loptice ventil je paralelna s ventil ili cijev, to je otvorena . Kada to je okomito, to je zatvoreno . To olakšava znati ako lopta ventil je otvoren ili zatvoren , samo gledajući ga. Lopta ventil ispod je u otvorena položaj.

Na ovaj način, kako mogu znati je li moj leptir ventil otvoren ili zatvoren?

Da bi reci ako the ventil je otvoren ili zatvoren , opće pravilo je, ako ručica je prebačena 90 stupnjeva na protok, isključena je. Kao što možete vidjeti iz gornjeg dijagrama, ako ručica je u skladu s putanjom protoka, uključena je. Jednostavan.

Slično, treba li ventil za WC vodu biti otvoren do kraja? Otvoren do kraja . Želite najbrže punjenje. The ventil kontrolira protok, a ne tlak. Ti kutovi se zaustavljaju ventili bi trebali biti potpuno otvoren jer imaju stražnje sjedalo kako bi spriječili curenje u slučaju curenja brtve vretena.

U skladu s tim, na koji se način ventil otvara?

Pravilno način otvaranja kapija ventil je lagano okretanje ručke u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (ulijevo) bez primjene pretjerane sile – nemojte 'trzati' ručku. Tipična 1 ″ glavna kontrola ventil jer će vodeni vod trajati oko šest punih zavoja do kraja otvorena . Prestanite se okretati čim postoji otpor.

Kako ćete znati je li vam isključen benzin?

A) koji se nalazi neposredno prije plin metar. Ovaj ventil, koji se često naziva i ventil sa strane ulice, obično je pravokutni klin (Fotografija 1). Kada duga strana nub -a ili ručke paralelna je s dolaznom plin linija, otvorena je i plin teče. Kada to je okrenuo četvrtina skretanje , okomito na dolaznu cijev, zatvorena je.

Preporučeni: