Kako znati je li ventil za plin otvoren ili zatvoren?
Kako znati je li ventil za plin otvoren ili zatvoren?

Video: Kako znati je li ventil za plin otvoren ili zatvoren?

Video: Kako znati je li ventil za plin otvoren ili zatvoren?
Video: Kako odblokirati termo ventil- How to unblock thermo-vavle 2024, Svibanj
Anonim

Ovi ventili to olakšavaju reći ako oni su otvoren ili zatvoren . U otvorena položaj ( plin teče) ručka (poluga) bit će paralelna s cijevi, kada to je zatvoreno ( plin ne teče) ručka (poluga) bit će okomita na cijev. Ovo bi vam trebalo olakšati reći ako the plin je uključeno ili isključeno.

Jednostavno, kako ćete znati je li ventil otvoren ili zatvoren?

Kada drška loptice ventil je paralelna s ventil ili cijev, to je otvorena . Kada to je okomito, to je zatvoreno . To olakšava znati ako lopta ventil je otvoren ili zatvoren , samo gledajući ga.

Može se također zapitati, na koji je način ventil otvoren? Ispravan put do otvorena kapija ventil je lagano okretanje ručke u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (ulijevo) bez primjene pretjerane sile – nemojte 'trzati' ručku. Tipična 1 ″ glavna kontrola ventil jer će vodeni vod trajati oko šest punih zavoja do kraja otvorena . Prestanite se okretati čim postoji otpor.

Imajući to u vidu, kako ćete znati je li globus ventil otvoren ili zatvoren?

Kada poluga je paralelna s cijevi, ventil je otvoren i voda će teći. Ako poluga je okomita na cijev, the ventil je zatvoreno . Ako trebao si rezati loptu ventil otvoren , ti bi vidjeti da je poluga spojena na kuglu s rupom probušenom kroz središte.

Kako ćete znati je li vam isključen benzin?

A) koji se nalazi neposredno prije plin metar. Ovaj ventil, koji se često naziva i ventil sa strane ulice, obično je pravokutni klin (Fotografija 1). Kada duga strana nub -a ili ručke paralelna je s dolaznom plin linija, otvorena je i plin teče. Kada to je okrenuo četvrtina skretanje , okomito na dolaznu cijev, zatvorena je.

Preporučeni: